Joanna Głuszyk dietetyk

Chrupkie krakersy z mąki z ciecierzycy

Przepis podpatrzyłam z książki kucharskiej ala osób aktywnych.

Cóż mogę powiedzieć ciasteczka pychotka idealna do przegryzania dla dzieci a nawet dla naszych Panów do piwa zamiast chipsów okropnych, jako dodatek do sałatek. Mnóstwo zastosowań dla tych krakersików. Już śpieszę z przepisem:

1 szklanki mąki z ciecierzycy

łyżeczka oleju rzepakowego

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli

około 1/2 szklanki wody

nasiona chia do posypania

Pamiętaj o rozgrzaniu piekarnika do 160 stopni.

Mąkę z ciecierzycy połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić na jednolite ciasto. Rozsmarować na blaszce wyłożonej pergaminem na cienko . Posypać nasionami chia . Piecz około 7 minut . Po tym czasie poprzecinaj ciasto w kwadraty  i wstaw do piekarnika na dalsze 5 minut . Wyjmij je chrupiące .

 

No cóż tu też życzyć Wam mogę  przyjemnego wieczora  z krakersami w tle

.IMAG8108

 

 

IMAG8107